Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

År 2030 leder vi utvecklingen mot de enklaste och bästa upplevelserna runt maten

Under november fokuserar Axfoodkoncernen extra mycket på innovation och vår målbild om att till 2030 leda utvecklingen mot de enklaste och bästa upplevelserna runt maten. Under månaden bjuder vi in till tre sändningar där vi bland annat tittar närmare på hur AI kan effektivisera dagligvaruhandeln och hur innovation och produktutveckling hänger samman. Läs mer och anmäl dig nedan.

Teeda Drammeh processpecialt

Teeda Drammeh: Lärande är min drivkraft

Teeda Drammeh reflekterar över det egna ansvaret för sitt lärande och vikten av att våga utforska nya kunskapsområden. Teedas vilja om att äga sin utveckling har lett henne till sin nuvarande roll som processpecialist på Axfoodakademin.

Björn Blomqvist,  Head of AI Strategy

AI är en möjliggörare för alla inom Axfood

Björn Blomqvist, Head of AI Strategyp på Axfood, diskuterar hur AI är inte längre bara ett verktyg för experter utan ett innovativt stöd som alla medarbetare inom Axfoodkoncernen kan använda för att föra verksamheten framåt.

Garants crème fraiche

Inte läge att lägga locket på om vi vill förändra

Inom Axfoodkoncernen tror vi på att våga och ibland dyker möjligheter upp utan att alla svar finns tillgängliga. I detta fall fick vi möjligheten att ta bort ett lock som skulle minska vår plastförbrukning med 23 ton men processen var tuffare än förväntat.

Hur kan dagligvaruhandeln möta konsumenters alltmer varierande behov?

AxTalks: 27 november 14:00-14:30

Hur använder Axfood AI för att effektivisera och förbättra processer, arbetssätt och kundmöten? Lyssna in när Björn Blomqvist , Head of AI Strategy, Axfood,
Matilda Engdar, Head of Analytics, Dagab och Mikael Svensson, Head of BI & Analytics, Axfood IT/AB, pratar om hur Axfoodkoncernen arbetar med AI.

Axfoods nya mellanmålsprodukt, Råggyberry

Nytt unikt mellanmål på hydrotermisk innovation

Axfood och Generation Pep lanserar unikt mellanmål på hydrotermisk innovation. Råggyberryn nästan dubblar ungas dagliga fullkornsintag och inehåller bland annat frukt- och bärkompott med C-vitamin, yoghurt med kalcium och hydrotermiskt behandlad råg som gör det möjligt för kroppen att ta upp mer mineraler som järn och zink.

Garants mjölkförpackningar som är designade utav AI

Egenutvecklad AI designar Garants mjölkförpackningar

Innovation på utsidan – tradition på insidan. Det är resultatet när Axfood låtit en egenutvecklad AI-lösning designa Garants 1,5-liters mjölkförpackningar. AI-applikationen är tränad att förstå essensen och värdena som finns inbyggda i Axfoods varumärken och kan snabbt skapa ny förpackningsdesign och ge stöd i de kreativa processerna.

Hemköps nya Matkonto

Håll koll på matpengarna och samla poäng samtidigt

Hemköp lanserar nu Matkonto, en ny finansiell tjänst för den som är, eller blir, medlem i Klubb Hemköp. Matkonto är ett betalkort med en tillhörande app som möjliggör för kunden att enkelt hålla koll på matbudgeten och samtidigt samla extra bonuspoäng på Hemköp. Appen gör det även enkelt för kunden att följa matinköpen över tid,