Axfoods eget varumärke Garant övergår till att förpacka ekologisk köttfärs i så kallad flowpack, en förpackning av en skyddande plastfilm som formas runt produkten. Förpackningsbytet innebär att plastanvändningen minskar med 68 procent.
Axfoods eget varumärke Garant övergår till att förpacka ekologisk köttfärs i så kallad flowpack, en förpackning av en skyddande plastfilm som formas runt produkten. Förpackningsbytet innebär att plastanvändningen minskar med 68 procent.
Flowpack innebär en mer hållbar förpackning och minskar klimatavtrycket.
– Genom att använda mindre plast till förpackningarna räknar vi med att spara 16 ton plast per år, säger Tove Almgren, förpackningsutvecklare på Dagab.
Flera hållbarhetsfördelar
Den nya förpackningslösningen omfattar Garants ekologiska färser: blandfärs (500 gram), nötfärs 12 procent (500 gram) och högrevsfärs (500 gram).
Plastbesparingen innebär ett stort steg i riktning att minska Axfoods plastanvändning med minst 25 procent till 2025. Dessutom är förpackningen enklare att återvinna och tar mindre plats i återvinngen hemma hos kunderna.
– Detta är en naturlig del i vår hållbarhetsresa. Med flowpack får våra kunder en smidig produkt med samma höga kvalitet som tidigare – men i en mer miljövänlig förpackning, säger Tove Almgren.