Axfoodägda Urban Deli väljer nu att i sina restauranger, barer, saluhallar och matbutiker endast servera och sälja färskt kött från Sverige. Genom beslutet vill Urban Deli göra det enklare för sina gäster att göra hållbara val.
Axfoodägda Urban Deli väljer nu att i sina restauranger, barer, saluhallar och matbutiker endast servera och sälja färskt kött från Sverige. Genom beslutet vill Urban Deli göra det enklare för sina gäster att göra hållbara val.
Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Sickla, Centralstationen och Åhléns City i Stockholm. Visionen är att göra matlivet enklare, godare och lyckligare. Nu väljer Urban Deli att endast sälja färskt kött från Sverige.
– Vi vill göra det enkelt för våra gäster att göra hållbara val. Att välja svenskt kött är hållbart ur flera perspektiv. Det gynnar våra svenska bönder som har en lång tradition av god djurhållning, vilket har lett till en låg antibiotikaanvändning och ett kött som smakar bra. Vidare bidrar att välja svenskt kött också till en levande landsbygd och en större biologisk mångfald, säger Dan Jacobson, vd på Urban Deli.
Beslutet gäller både fläsk, nöt, kyckling och lamm. Förutom i saluhallen och butiken kommer Urban Delis samtliga restaurangmenyer innehålla svenskt kött.