Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfoodakademien bäst på lärande

30 september 2024

Axfoods utbildningsenhet Axfoodakademien har korats till vinnare av Årets kompetensavdelning i Swedish Learning Awards 2024.

Medarbetare på Axfood sitter i en soffa och gör high five

Axfoods utbildningsenhet Axfoodakademien har korats till vinnare av Årets kompetensavdelning i Swedish Learning Awards 2024.

Axfoodakademien är Axfoods utbildningsenhet och erbjuder utbildningar inom många områden och för olika roller. Här kan koncernens medarbetare utvecklas inom bland annat ledarskap, butiksdrift, arbetsmiljö, AI, informationssäkerhet och hållbarhet. Nu har de korats till vinnare av Årets kompetensavdelning i Swedish Learning Awards 2024.

– Jag är stolt över världens bästa team som under flera år jobbat hårt och medvetet med både gnetande med detaljer och stora penseldrag. Ett särskilt stort tack till alla våra fantastiska internlärare, innehållsansvariga och alla andra ute i bolagen som möjliggör lärandet på Axfood, säger Patrik Gröndahl, chef Axfoodakademien.

Juryns motivering till priset: 

“Vinnaren i kategorin Årets kompetensavdelning förstår och möter både organisationens och medarbetarnas behov och har lyckats bygga en kultur av kontinuerlig utveckling och intern rörlighet. Genom att arbeta strukturerat och ha affärsnyttan i tydligt fokus vid utveckling av nya lösningar, säkerställer de att insatser leder till mätbara resultat.

Med välutvecklade strategier för att flytta ut lärandet i verksamheten och med ledare som driver lärandet skapar de goda förutsättningar för alla att utvecklas och lära i vardagen. Vinnaren har därmed lyckats göra organisatoriskt lärande till en strategisk prioritet och bygger en lärande organisation där varje medarbetare känner stolthet och ägarskap över sin egen utveckling. Därför är Axfoodakademien en värdig vinnare av priset för Årets kompetensavdelning 2024.”

Swedish Learning Awards är lärandebranschens största tävling och Axfoods utbildningsenhet har därmed tagit hem en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser inom lärande.

Läs mer om Axfoodakademien och deras arbete.

Kategorier: Axfoodfamiljen Karriär