Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfood utsett till Årets börsbolag 2024

13 september 2024

Axfood har utsetts till segrare i Årets börsbolag 2024. I tävlingen som arrangeras av Kanton fick Axfood maxpoäng i deltävlingen Bästa delårsrapport samt högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning.

Axfoods huvudkontor på Torsplam

Axfood har utsetts till segrare i Årets börsbolag 2024. I tävlingen som arrangeras av Kanton fick Axfood maxpoäng i deltävlingen Bästa delårsrapport samt högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning.

Årets börsbolag arrangeras av Kanton och är Sveriges mest omfattande tävling inom finansiell kommunikation och investerarrelationer. Tävlingen syftar till att höja ambitionsnivån hos bolag vad gäller finansiell information och uppnå en mer enhetlig utformning av bolags webbplatser, delårsrapporter och årsredovisningar.

Med maxpoäng i deltävlingen Bästa delårsrapport och högst poäng i deltävlingen Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning står Axfood som segrare i Årets börsbolag 2024.

– Öppenhet, tydlighet och transparens i vår finansiella kommunikation är oerhört viktigt för oss på Axfood och vi arbetar parallellt med våra olika kanaler för att kommunicera kring vår verksamhet och dess utveckling. Vi är därför hedrade och väldigt stolta över att utses till Årets Börsbolag 2024. Det är ett fint erkännande att kommunikationen håller en hög nivå och bidrar till att stärka förståelsen på kapitalmarknaden för vår koncern, säger Alexander Bergendorf, chef för Investor Relations på Axfood.

– Vi lägger mycket tid och energi på vår finansiella rapportering, så det är väldigt roligt att det uppmärksammas på det här sättet. Det är många som är involverade i arbetet och det här visar verkligen att vi är starkare tillsammans, säger Hanna Stenström, koncernredovisningschef på Axfood.

Juryns motivering till priset:

“Axfood erbjuder en heltäckande och tilltalande finansiell kommunikation oavsett kanal. Som komplement till bolagets rapporter finns en lättnavigerad hemsida där användaren hittar allt från historiska data till aktuell information avseende verksamheten och dess arbete. Tillsammans ger de tre kanalerna en omfattande men överskådlig inblick i bolaget och dess omvärld, vilket för användaren innebär möjligheten att fatta välgrundade investeringsbeslut.”

Mer information om tävlingen Årets börsbolag

Årets börsbolag startades 1980 av Aktiespararna och har arrangerats av Kanton sedan 2007. Läs mer om tävlingen och juryn på Kantons webbplats: Årets börsbolag.

Kategorier: Investerare