Gå direkt till innehåll
  • sv
  • The page is not available in English en

Axfoods sändningar

I Axfoods sändningar delar experter inom Axfood med sig av kunskaper och inspiration inom sina specialområden. Vi förmedlar våra insikter kring allt från hållbarhet till branschutmaningar, trender och vad som sker i omvärlden.

Morgonkaffe med Axfood: 15 maj

Vad innebär det att vara Sveriges mest inkluderande mataktör? I Morgonkaffe med Axfood på temat inkludering diskuteras roller och fördelningar inom koncernen. Dessutom får vi veta mer om lanthandelns betydelse på mindre orter och vilka parametrar som är viktiga när man etablerar en ny butik.

Morgonkaffe med Axfood: 21 mars

Lär dig mer om hållbarhet i butiks- och producentled. Här diskuteras framtiden för ekologiskt, certifieringen Bra Miljöval och hur Axfoodkoncernen jobbar med hållbar IT. Dessutom besöker vår reporter Peter Hellström en KRAV-gård utanför Uppsala där mjölkbonden Fredrik Kjellröijer arbetar.

Morgonkaffe med Axfood: 14 mars

Djupdyk i Axfoods mål om att till 2030 vara den starkaste kraften för ett hållbart mat-Sverige. Vi får veta mer om klimatverktyget The Climate Education Tool, betydelsen av biologisk mångfald och Sveriges största markbaserade solcellspark som Axfood bygger tillsammans med Alight.

AxTalks: hur minskar vi matsvinnet?

Karin Bildsten, hållbarhetsstrateg, Jonas Strandberg, driftchef och Peter Hellström, ansvarig för hållbarhetskommunikation, diskuterar matsvinnets utmaningar och hur Axfoodkoncernen arbetar med frågan i vårt AxTalks från mars 2024. Sändningen avslutas med en frågestund.

AxTalks: Inkludera mera

Patrik Gröndahl, chef medarbetarupplevelsen, Annika Zettermarck, chef IT-utveckling och Sofia Hällsten, kommunikationsansvarig HR diskuterar hur Axfood arbetar med inkludering i vårt AxTalks från maj 2023.

AxTalks: Biologisk mångfald

Axfoods hållbarhetsinnovatör Helena Allard och Peter Hellström, ansvarig hållbarhetskommunikation delar med sig av sina kunskaper kring biologisk mångfald och dess betydelse i vårt AxTalks från mars 2023.

Mat 2030

Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood presenterar innehållet i Axfoods rapport Mat 2030 – vårt förslag till en hållbar livsmedelsstrategi för Sverige i vår sändning från oktober 2022.

AxTalks: Cybersäkerhet

Axfoods informationssäkerhetschef Elin Ryrfeldt och IT-säkerhetschef Gustav Blockert hjälper dig förebygga, identifiera och hantera cyberhot i vårt Axtalks från oktober 2022.

Axtalks: Lärande och utveckling inom Axfood

Annika Devert, chef på Axfoodakademien, och lärandespecialisterna Henrik Ladström och Amanda Platon presenterar Axfoods lärandeorganisation i vårt Axtalks från juni 2022.

Axtalks: Socialt ansvar i leverantörskedjan

Kristina Areskog Bjurling, gruppchef hållbarhet på Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab, berättar hur Axfood arbetar för att förbättra arbetsvillkoren i leverantörsleden i vårt Axtalks från maj 2022.

Axtalks: Schyssta proteiner

Desiré Cichy, hållbarhetsansvarig på Hemköp, berättar vad som är schyssta proteiner och hjälper dig göra mer hållbara val när du handlar kött, fisk, ägg och växtbaserat i vårt Axtalks från maj 2021.

Axtalks: Plastbantning

Axfood har plastbantat över 100 ton inom våra egna märkesvaror. Karin Grönskog, förpackningsutvecklare på Dagab, berättar vilka insatser vi har gjort i vårt Axtalks från mars 2021.