Pressmeddelande

2017-03-20 08:00

Mido från Malmö prisad som årets Handlar´n-butik

Mido Alkoblawi, 42, från Malmö tog hem det prestigefyllda priset ”Områdets favoritbutik” vid Servicehandelsdagarna i Göteborg på söndagskvällen.

– Det handlar om att utvecklas hela tiden, säger Mido.

För Mido började det redan för 20 år sedan då han som 22-åring tog klivet in i familjeföretaget.

Den lilla närbutiken på Fersens väg i Malmö växte snabbt och fler butiker startades.

Men med tiden gick något snett, kunderna svek och försäljningen sjönk. Från 2006 till 2013 var det en ständig kamp för överlevnad av huvudbutiken som Mido då tagit över.

Vändningen kom genom hårt arbete och att mitt i motvinden våga satsa och investera.

Nya hyllor följdes i nästa steg av nya kylar, med en ökad satsning på färskvaror. Utökat sortiment, ett annat sätt att exponera varorna, en baguettkyl och därefter ett café vid entrén gjorde snabbt butiken populär igen. På bara några år ha Mido Alkoblawi och hans medarbetare fördubblat butikens omsättning.

– Jag vill visa att man både kan bli lönsam och göra karriär genom att sälja mjölk, bananer och tomater på ett sätt kunderna gillar, säger Midos som förutom diplomet kommer att bjudas på en inspirationsresa till Italien i maj som tecken på att han blivit årets favoritbutik i konkurrens med drygt 200 andra Handlar´n-butiker runt om i Sverige.

Så här lyder juryns motivering:

”Varje dag är en ny föreställning och butikens scen är alltid välfylld, frontad och som konsument bemöts du alltid på ett positivt och hjälpande sätt. Med ständig utveckling både i investeringar och sortimentsbredd har butiken gått från klarhet till klarhet och omsättningsökningarna och resultatet har inte väntat på sig. En värdig vinnare”.

Fakta Handlar´n Midos Livs:

Adress: Hörnet Fersens väg/Holmgatan i Malmö. Ägare: Mido Alkoblawi. Omsättning: 16 miljoner kr (2016) Butiksyta: 425 kvm. Antal anställda: 6. Aktuell: Vinnare av Områdets favoritbutik 2017 vid Servicehandelsdagarna i Göteborg 20-21 mars.

Övriga pristagare: Handlar´n Tolkabro i kategorin ”Årets EMV-händelse”, samt Handlar´n Långås som segrade i kategorin ”Årets initiativ”.

För mera information kontakta:

Claes Salomonsson, presschef Axfood, på 070-289 89 83

Mido Alkoblawi, tel. 040-122 249, 070-731 4435

Axfood Närlivs är Sveriges marknadsledande leverantör inom service- och dagligvaruhandeln. Organisationen består av affärsområdena Handlar’n och Tempo, Convenience och dotterbolaget Axfood Snabbgross. Se även www.axfood.se

Ladda ner pressmeddelande (PDF)

Dela med dig