Pressmeddelande

2011-12-13 14:34

Axfood återkallar Eldorado nudlar

Axfood har beslutat att återkalla sex sorters nudlar under varumärket Eldorado. Kryddpåsen som ska tillsättas till nudlarna kan innehålla mjölkprotein, något som inte framgår av innehållsförteckningen. Mjölkprotein kan ge upphov till allvarliga allergiska reaktioner. För den som inte är allergisk mot mjölkprotein är produkten helt ofarlig.

Axfood ser allvarligt på det inträffade och återkallar de nudlar som har felaktig märkning. Det är nudlar som säljs i plastförpackning eller i pappkopp. Eldorado nudlar med biffsmak har korrekt innehållsförteckning och återkallas därför inte. De felaktigt märkta produkterna är redan stoppade och kan inte passera butikernas kassor. Produkterna har sålts i Axfoods butiker i hela landet, främst Willys, Willys Hemma och Hemköp.

Axfood rekommenderar att konsumenter som har någon av de återkallade produkterna hemma ska lämna tillbaka dem till butiken.

Berörda produkter:
Eldorado Snabbnudlar med smak av fläsk 85g
Eldorado Snabbnudlar med smak av kyckling 85g
Eldorado Snabbnudlar med smak av räkor 85g
Eldorado Snabbnudlar med smak av svamp 85g
Eldorado Snabbnudlar med smak av kyckling, i pappkopp 65g
Eldorado Snabbnudlar med smak av räkor, i pappkopp 65g

För ytterligare information, kontakta:

Ingmar Kroon, presschef Axfood AB, tel 0702 89 89 83

 

Axfood AB bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige. Detaljhandeln drivs genom de egenägda kedjorna Willys, Hemköp och PrisXtra. Antalet butiker uppgår till 232. Därutöver samverkar Axfood med ett stort antal handlarägda butiker knutna till Axfood genom avtal, bland annat inom Hemköpskedjan och Willys men också under varumärken som Handlar’n och Tempo. Totalt samverkar Axfood med cirka 840 handlarägda butiker. Partihandeln drivs genom Dagab och Axfood Närlivs. Axfood är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med cirka 46 procent av aktierna.

Pressmeddelandet som pdf

Dela med dig