"Vårt mål är att vara branschens bästa IT-enhet!"

Zacharias Emilsson, projektledare, Axfood IT

Hej Zacharias, berätta om ditt jobb!
– Som projektledare ansvarar jag för att skapa förutsättningar för projektteam att kunna leverera resultat enligt tidplan och budget. I rollen ingår att kontinuerligt samla in och rapportera status till styrgrupp och löpande hantera risker och avvikelser. På Axfood IT finns en särskild avdelning, projektkontoret, där vi har en pool med projektledare som tillsätts för att driva olika projekt inom Axfood.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
– Jag tycker om variation och det får jag som projektledare då uppdragen varierar både till innehåll och längd. Under min tid som projektledare på Axfood IT har jag fått möjligheten att jobba med många spännande projekt så som nytt intranät, Willys och Hemköps lojalitetsprogram och en webbportal för leverantörer – det vill säga både ny- och vidareutveckling inom affärssystem och webb. Utmaningen, men också tjusningen, är att jag hela tiden får möjlighet att lära mig nya områden som jag inte är bekant med sedan tidigare och därmed utmana mig själv att hantera nya situationer.

Vad krävs av dig i rollen som projektledare?
– För att lyckas tror jag att en projektledare ska vara strukturerad, planerande, resultatinriktad och inte minst tycka att det är roligt att jobba med andra människor och försöka få projektteamet att trivas och prestera mot uppsatta mål.

Hur tycker du Axfood står sig rent IT/teknik-mässigt?
– Mycket bra, både tack vare våra kunniga, engagerade och kompententa medarbetare, en lyckad implementering av vårt nya affärssystem SAP och modern infrastruktur. Vårt mål är att vara branschens bästa IT-enhet!

Vad är det absolut bästa med att jobba på Axfood?
– Det är flera saker som är riktigt bra på Axfood! För mig är företagskulturen, sunda värderingar och ansvarstagande för människa, djur och miljö viktigt. Lägg där till trevliga och kompetenta kollegor och inte minst att få jobba med något som alla kan relatera och har anknytning till: mat! Tack vare koncernens storlek finns möjligheter att växa inom många olika områden.

Tips från Zacharias:
• Försök att hitta ett extrajobb redan under studietiden, det blir många gånger en språngbräda i karriären! Extrajobbet kan ge både exjobbsmöjlighet och anställning.
• Stirra dig inte blind på vartenda krav i jobbannonser. Ser du ett spännande jobb – sök det även om du kanske inte uppfyller alla kriterier. Ett brinnande intresse för det du gör och viljan att lära är nog så viktiga egenskaper som kommer ta dig långt i din karriär!


Senast uppdaterad: 2015-06-08 15:39

Dela med dig