”Människorna och maten det bästa med Axfood”

Irene Waldemarson, affärsområdeschef, Axfood Snabbgross

Hej Irene, berätta om ditt jobb!
– Som affärsområdeschef för Axfood Snabbgross har jag omsättnings-, resultat- och personalansvar för kedjan. Jag sätter mål och inspirerar för att skapa lönsam tillväxt, såväl organiskt som genom nyetableringar, ser till att samarbetet med övriga avdelningar fungerar bra och säkrar vår återväxtplanering. Axfood Snabbgross är Sveriges ledande hämtgrossist med ett tjugotal butiker runt om i landet och vi erbjuder även rikstäckande distribution via e-handel.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?
– Jag älskar att få jobba med människor! Möjligheten att leda trehundra Snabbgross-medarbetare, motivera dem till att skapa lönsam tillväxt och göra kunder nöjda varje dag, är en fantastisk förmån som även innebär stora utmaningar.

Vad krävs av dig i rollen som affärsområdeschef?
– För mig är det viktigt att vara närvarande, engagerad och tydlig. Jag är nyfiken av naturen och ställer många frågor till mina medarbetare. Jag kopplar gärna ihop personer som annars inte skulle samverka med varandra, om jag kan se att de har en gemensam utmaning. Olika bakgrunder och erfarenheter kompletterar. Dessutom gillar jag att skapa förändring och åstadkomma resultat – något som är viktigt i mitt jobb.

Axfood uppmuntrar till intern rörlighet och karriärmöjligheter inom bolaget. Du kom till Axfood som trainee 2002, vad har fått dig att stanna?
– Bra och lyhörda chefer och möjligheten att utvecklas i flera spännande roller. Axfood var mitt första jobb efter examen och det är lätt att tänka att gräset är grönare på andra sidan, men väldigt mycket är väldigt bra på Axfood. Jag känner en stolthet i att kunna så mycket om företaget och har skaffat mig ett starkt nätverk, både internt och externt.

Vad är det absolut bästa med att jobba på Axfood?
– Människorna och maten. Här finns en otrolig ödmjukhet kombinerad med en drivkraft hos medarbetarna vilket gör Axfood unikt. Axfood har lyckats attrahera duktiga människor, inte minst på Axfood Snabbgross där det finns ett otroligt engagemang och lönsamhetsfokus bland medarbetarna. Och maten – det är otroligt kul att få jobba med något som berör så många och som alla har en åsikt om. Dessutom älskar jag att handla, laga och äta mat!

Tips från Irene:
1. Välj en bra chef, särskilt i början av din karriär.
2. Arbeta med sådant som du trivs med och kan stå för, snarare än vad du tror bygger din cv och karriär, så har du bäst chans till utveckling.
3. Välj operativa roller tidigt i karriären för att skapa en stabil grund att stå på.
4. Bolla med andra, både internt och externt. Det bästa i arbetslivet är att hitta personer du är trygg med.

Senast uppdaterad: 2015-06-09 13:17

Dela med dig